1V- JA PERHEKUVAUS / SEINÄJOKI

Comment

1V- JA PERHEKUVAUS / SEINÄJOKI

Kiireisen kesän jälkeen on koittanut lähes yhtä kiireinen syksy ja päivät kuluvat tällä hetkellä pitkälti häiden editointijonoa purkaessa ja siinä ohessa kuvauksia tehden! Neljä lauantaita on tässä syksyllä vielä kulunut mitä upeimpia häitä ikuistaessa ja ensi viikon lauantaina on vielä yksi ihana päivä tulossa, joka samalla olisi sitten tämän vuoden sesongin päätös. Dokkarisettejä tämän syksyn häistä on tulossa tänne blogin puolellekin heti kun aika antaa myöden!

Nyt ei kuitenkaan häitä vaan tämän ihanan pikku Hilla-neidin yksivuotiskuvia, joiden yhteydessä kuvattiin myös perhekuvia. Syksy on kuvauksille ihan parasta aikaa <3

 
 

Comment

NANNE + RIKU / TÖRNÄVÄN KIRKKO / KUORASJÄRVEN KARTANO, ALAVUS

Comment

NANNE + RIKU / TÖRNÄVÄN KIRKKO / KUORASJÄRVEN KARTANO, ALAVUS

Kesäkuun alussa vietettiin Nannen ja Rikun tunnelmallista hääjuhlaa. Ennen vihkimistä kuvasimme potretteja (sekä first look -kuvia <3) Seinäjoella Törnävällä sekä asemanseudulla. Vihkiminen oli Törnävän kirkossa ja juhlaa siirryttiin jatkamaan upeaan Kuorasjärven Kartanoon Alavuden Sydänmaalle. Paljon onnea vielä tälle rakkautta hehkuvalle hääparille, oli ilo olla mukana!

 
 

Comment

YLIOPPILASKUVAUS / SEINÄJOKI

Comment

YLIOPPILASKUVAUS / SEINÄJOKI

Hei, pitkästä aikaa! Suljettuina ja työn alla olleet sivuni ovat vihdoin ja viimein nähneet nyt ainakin melkein virallisesti päivänvalon. Portfolio kaipaa vielä pientä hienosäätöä ja häätarinoille koitan keksiä vielä jonkinmoista hyvää ratkaisua, mutta muuten alkaa olla valmista! Mitä pidätte sivuista, toimiiko kaikki niin kuin pitääkin?

Viime viikolla kuvasin myös jo parit ylioppilaskuvaukset, joista ensimmäiset kuvattiin Seinäjoella Mallaskosken ympäristössä kauniissa auringonlaskussa. Luonto näytti parastaan. Ihanaa kesän alkua kaikille ja oikein paljon onnea kaikille uusille ylioppilaille!

kristaluoma-ylioppilas-18-3.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-12.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-9.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-14.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-4.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-13.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-8.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-11.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-10.jpg
kristaluoma-ylioppilas-18-2.jpg

Comment

YLIOPPILASKUVAUS / LAPPAJÄRVI

3 Comments

YLIOPPILASKUVAUS / LAPPAJÄRVI

Hieman on jäänyt taas retuperälle tämä blogin päivittely kiireisen kevään ja kesän vuoksi, pahoittelut siitä! Jos joku ei vielä esimerkiksi Instagramin (@kristaluomaphotography) puolelta ole huomannut, niin työskentelen syksyyn saakka myös lehtikuvaajana sanomalehti Ilkassa Seinäjoella. Sieltäkin voi siis kuviani bongailla koko kesän! :)

Omia kuvauksiakin olen ehtinyt tottakai lehtikuvaajan arjen ohella hoidella. Nellin ylioppilaskuvat kuvattiin Lappajärven kauniissa maisemissa toukokuun lopulla. Sää oli kolea ja pilvinen, mutta ei annettu sen haitata vaan intouduttiin käymään kolmessakin eri paikassa kuvaamassa! Mitäs pidätte?

3 Comments

POHJANMAA

17 Comments

POHJANMAA

Pohjanmaa tunnetaan latomeristä. Laakeista peltomaisemista ja keväisin niille tulvivista joista. Pohjanmaalla asuville tämä on arkipäiväinen maisema, jonka näämme päivittäin ja johon ei välttämättä tule loppujenlopuksi enää kiinnitettyä huomiota sen tarkemmin. Sain tästä idean kuvausprojektiini, jossa keskityn kuvaamaan Pohjanmaan maisemia, mutta erityisesti niitä erityisiä pieniä ja nopeasti ohikiitäviäkin hetkiä, jolloin kaikki eivät maisemaa välttämättä olekaan näkemässä.

Olen kuvasarjaan kuvannut muutamia yksittäisiä kuvia jo aikaisemmin ennen tätä varsinaista projektia, mutta loppukesästä 2015 paneuduin aiheeseen taas uudella energialla. Koska olen kuvannut Pohjanmaan alueella niin paljon, minulla oli jo monia loistavia kuvauspaikkoja muistissa ja vähän aikaisempaakin kuvamateriaalia joistain paikoista. Tällä kertaa projektin kulku oli kuitenkin hieman erilainen – paljon suunnitelmallisempi ja tavoitteellisempi. Olen monet kerrat lähtenyt ajelemaan ilman tiettyä määränpäätä, etsien uusia mahdollisia kuvauspaikkoja ja kirjannut niitä ylös. Varsinaiset kuvaushetket eivät kuitenkaan ole useinkaan tulleet juuri sillä hetkellä, vaan useat päivät ja viikot tutkin säätietoja ja revontuliennusteita jotain normaalista poikkeavaa toivoen. Samoilla kuvauspaikoilla kävin monet kerrat katsomassa, josko nyt olisi se The Moment. Olen odotellut yksikseni autossa tai pellonlaidalla auringonnousua, laskua tai usvan laskeutumista. Seissyt pilkkopimeällä rannalla myrskytuulessa hytisten, odotellen kameran laukeamista kymmenien sekuntien valotusajan jälkeen. Mutta se kaikki on sen arvoista.

Koska Suomen luonto on myös yllätyksiä täynnä eikä tietenkään kaikkea pysty aina etukäteen suunnittelemaan, on projektin varrella tullut itselleni niin pettymyksiä kuin äärimmäisiä ilonhetkiäkin. Kun luonto on näyttänyt mitä kauneimpia ja mahtavimpia voimiaan, ei kameraa olekaan ollut mukana. Toisaalta taas, muutamat kerrat kamera on ollut mukana, vaikka mitään sen erikoisempia sääilmiöitä ei alun perin ollutkaan luvassa, mutta lopulta muistikortille on tallentunut mitä hienoimpia hetkiä. Suureksi osaksi luonto- ja maisemakuvaus onkin loppujenlopuksi kiinni myös tuurista. Ja nämä ovatkin niitä kaikkein hienoimpia hetkiä, kun et ole odottanut onnistuvasi, mutta teet sen!

Kuvaan nykyään paljon ihmisiä, mutta olen kokenut luonto –ja maisemakuvauksen olevan oikein rauhoittava vastapaino henkilökuvaukselle. On mukavaa palata ”uran alkujuurille”, kun innostukseni valokuvausta kohtaan lähti nimenomaan luontokuvauksen parista.

Projekti oli osa kouluni Yrkeshögskolan Novian taidekuvauskurssia, mutta koska luontokuvaus on yksi iso asia mitä tykkään muotokuvauksen ohella tehdä, tulen tottakai jatkamaan kuvasarjaa vielä tulevaisuudessakin. Tavoitteena olisi saada kuvia myös esille johonkin, katsotaan mitä keksin! ;) Mitäs pidätte kuvista?

17 Comments

SARA + OLLI  / VANHAN PAUKUN PAJAKAPPELI, LAPUA

6 Comments

SARA + OLLI / VANHAN PAUKUN PAJAKAPPELI, LAPUA

Elokuun puolivälin tienoilla pääsin kuvaamaan vihki/kastetilaisuutta Lapuan Vanhan Paukun pajakappeliin. Olen ennenkin tuolla pajakappelissa käväissyt sisällä, mutta en tosiaan muistanut, että se oli noinkin hieno paikka! Valaistus oli kerrassaan upea luonnonvalon tulviessa ikkunoista, kyllä oli ilo kuvailla täällä - toivottavasti monet kerrat vielä uudelleenkin!

6 Comments

YKSIVUOTISKUVAUS / LAPUA

Comment

YKSIVUOTISKUVAUS / LAPUA

Viime vuoden puolella, pari päivää ennen jouluaattoa kuvailtiin ihanan pikku Ainon 1v-kuvia Vanhalla Paukulla Lapualla. Eipä uskoisi, että nämä kuvat on tosiaan otettu joulukuussa, lunta ei nimittäin maassa ollut hiutalettakaan! Sisätiloissa oli todella nätti valo ja suurin osa kuvista kuvailtiinkin sisällä, lopuksi napattiin vielä muutamat kuvat tosin sitten ulkonakin kun sää antoi myöden :) Oikein onnistuneet kuvaukset siis ja pikkuneitikin jaksoi niin pirteänä loppuun saakka!

Olen tässä vapaapäiväni kuluttanut myös tän blogin ulkoasun uudistamiseen, mitäs pidätte? :) Joitain pikkujuttuja, kuten yläpalkin linkkejä pitää vielä hieman hioa, mutta muuten alkaa olla suht valmista!

Comment

RIPPIKUVAUS / LAPUA

2 Comments

RIPPIKUVAUS / LAPUA

Heipähei täältä editointivuoren keskeltä! Tällä hetkellä päivät kuluvat lähinnä läppärin ääressä vielä kuvia käsitellen, nyt tuli tosin pikku tauon tarve ja päätin taas pitkästä aikaa heittää tänne muutamat kuvat tältä kesältä. Koulu meillä jatkuu vasta lokakuun puolivälin jälkeen, vähän jo kyllä kaipailisi perus koulurutiiniakin tähän arjen keskelle! :D 

Mutta tosiaan, kesällä kuvailtiin rippikuvia Jessicalle Lapualla. Päivä oli paahtavan kuuma, mutta tottakai parempi niin kuin että olis vettä tullut niskaan! Käytiin parissa eri paikassa kuvailemassa ja saatiin ainakin omasta mielestäni oikein kiva setti aikaiseksi - etenkin vesikuvat ja saniaiskuvat ovat yksiä kesän lemppareistani! :) Mitäs te pidätte?

PS. Latautuuko teillä normaalisti tuo etusivun iso "otsikkokuva" ja mitä ylipäätään pidätte tästä nykyisestä ulkoasusta? Tarvisko tehdä muutoksia? Kiitos!

2 Comments

1V- JA PERHEKUVAUS / SEINÄJOKI

6 Comments

1V- JA PERHEKUVAUS / SEINÄJOKI

Kesäkuun alkupuolella käytiin kuvailemassa ihanan Onnin yksivuotiskuvat Seinäjoella Törnävänsaaressa, ja samalla napattiin myös perhekuvat koko porukasta! Tää lukeutuu kyllä yksiin mun lempparikuvauksista koko kesänä, niin hyvä ja onnistunut mieli tästä jäi. Poika oli niin pirteänä koko kuvauksen ajan - niinkuin kuvista varmasti huomaa - ja sää oli mitä ihanteellisin! :)

Koitan myös taas aktivoitua tän blogin suhteen ja päivitellä uutta matskua myös tänne. Ja hei, mut löytää myös Instagramista nimimerkillä

@kristaluomaphotography

, menkääs ihmeessä sinnekin seurailemaan jos mun kuvausjutut kiinnostaa!

6 Comments

YLIOPPILASKUVAUS / SEINÄJOKI

4 Comments

YLIOPPILASKUVAUS / SEINÄJOKI

Viime kesän ylioppilaskuvatkin ovat jääneet tänne blogin puolelle päivittelemättä, joten täältä pesee ensimmäiset! Beata ajeli Tampereen suunnilta Seinäjoelle ja käytiin kuvailemassa melko monipuolinen setti Törnävän alueella. Oli kyllä kivat kuvaukset!! Ja tosiaan, hurjasti tsemppiä kaikille abeille tulevaan luku-urakkaan! Toivottavasti tekin saatte kaikki keväällä painaa valkolakin päähänne! ;)

Nyt varmaan viimeistään huomaatte myös blogin ulkoasumuutoksen, jota väsäilin kirjaimellisesti koko viime yön. Inspiraatio iski, ja pitihän koko homma sitten saada kerralla valmiiksi.. Jos haluatte tehdä pikku palveluksen, niin avatkaahan tuo blogin etusivu ja kertokaa, toimiiko sivut oikein kaikilla? Ja muutenkin, mitä tykkäätte tästä "pikku" muodonmuutoksesta? :)

4 Comments

12 Comments

MIIA + MIKSU | DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS | KAUHAVA

Miian ja Miksun häitä juhlittiin toukokuun lopulla erittäin lämpimässä ja kauniissa säässä. Kuvailtiin first look- kuvia ja potretteja ennen vihkitilaisuutta Lapualla Jokilaakson matkailupuutarhassa, jossa luonto näytti parastaan. Kyllä tulee kesää ikävä, kun näitä kuvia katselee ♥ Vihkitilaisuus oli Ylihärmän kirkossa ja varsinainen juhla Hunurinjärvellä. Paikka oli juhlien järjestämiseen kyllä aivan täydellinen, upea paikka kertakaikkiaan! Kiitos ja onnea vielä kauniille parille :)12 Comments

AMBER + KARI / KAARANMÄNNIKÖN LEIRIKESKUS / HOTELLI SORSANPESÄ, SEINÄJOKI

6 Comments

AMBER + KARI / KAARANMÄNNIKÖN LEIRIKESKUS / HOTELLI SORSANPESÄ, SEINÄJOKI

Huhhuh miten nopeasti aika rientää, viime päivityksestä on päässyt kulumaan jo ihan liian pitkä aika. Nyt kiireet kuitenkin alkavat hellittää, ja on vihdoin aika herätellä tämä blogikin takaisin elävien kirjoihin! Ja mistäpä muustakaan, kuin upeista häistä, on parempi aloittaa..

Toukokuun 17. päivä sain kunnian kuvata Amberin ja Karin häät mahtavan keväisessä säässä. Vihkiminen järjestettiin Lapualla Kaaranmännikön leirikeskuksessa - ulkona! Ja oi että, tilaisuus oli aivan valtavan ihana. Vihkimisen jälkeen kuvailtiin vielä hääpotretteja ja ryhmäkuvia hääseurueen kesken leirikeskuksen miljöössä, ja sen jälkeen siirryttiin Seinäjoelle hotelli Sorsanpesään jatkamaan juhlimista. Ihanan intiimit häät, joissa oli sukua paikalla amerikasta asti!

Tuhannesti onnea vielä upealle parille ja kiitokset siitä, että sain olla ikuistamassa tärkeän päivänne! ♥

6 Comments

FOUR SEASONS

13 Comments

FOUR SEASONS

Heipä hei vaan, pitkästä aikaa ehdin tännekin kirjoittelemaan! En oo valitettavasti ehtinyt kauheasti panostamaan näihin blogijuttuihin tässä kevään aikana, joten julkastavaa materiaalia riittää vaikka muille jakaa!! Koitankin nyt saada pikkuhiljaa kuvia tänne blogin puolelle kun aika antaa myöden ;) Kaippa tätä kuitenkin vielä joku seurailee, tunnustaako kukaan, anyone?

Alotellaan ihan tuoreesta matskusta - meillä oli tän vuoden loppukuvaustyönä vapaamuotoinen taidekuvausprojekti, ja otin mun sarjan aiheeksi kaksoisvalotuksen/vuodenajat, pienessä fashion-hengessä. Nää kuvat tulee myös meidän luokan

"Year One" -ryhmänäyttelyyn

Vanhan Aktia-pankin tiloihin Pietarsaareen, avajaiset on

15.5. klo 18

. Sinne kaikki kynnelle kykenevät vaan paikalle!! :) Tapahtuman kutsu löytyy myös Facebookista,

check that

!

Mitäs tykkäilette sarjasta? :)

13 Comments

PALKKIKAMERAKUVIA

4 Comments

PALKKIKAMERAKUVIA

Nonniin, tässä täydennystä edelliseen postaukseen, jossa esittelin behind the scenes -kuvia palkkikamerakurssilta! Nämä kuvat ovat ensimmäiseltä kuvauspäivältä, enkä sinänsä ole itse hirveän tyytyväinen lopputulokseen. Ei vielä oltu ihan sujut kameran kanssa, ja ideatkin tuntui olevan hieman vielä hahmottelun tasolla.. Mutta tästä on hyvä jatkaa :)

Toiselle kuvauspäivälle olin panostanut enemmän myös ideaan, kun alettiin kameran kanssa tulla jo tutuiksi eikä aika kulunut pelkästään sen kanssa takkuamiseen. Mutta - niin kuin edellisessä postauksessa mainitsinkin - nämä kuvat eivät sitten koskaan nähneet päivänvaloa, sillä kuvattiin erehdyksessä jo valottuneelle filmille. Ehkä tää on jotain kohtalon johdattelua, sillä jostain syystä nappasin samat kuvat myös diginä!! Nämä ovat luultavasti myös osa yhtä toista koulutehtävääni, jonka deadline häämöttelee tuossa puolessa välissä kuuta.

Mitä tykkäätte? :)

4 Comments

PALKKIKAMERAKURSSI - BEHIND THE SCENES

2 Comments

PALKKIKAMERAKURSSI - BEHIND THE SCENES

Meillä oli tuossa jokunen viikko sitten pari viikkoa kestävä valinnainen kurssi, joka itelläni oli filmikuvauskurssi palkkikameroilla! Olin alunperin luullut että kuvataan ihan perus filkoilla, joten olin hieman hämmentynyt kun saatiin tietää että kuvausväline tuleekin olemaan astetta suurempi mötikkä :) Aiemmin en ollut palkkikameralla kuvannut, joten alkuun meni hieman aikaa oppia, mitä mistäkin nippelistä ja nappelista tapahtuu.

Kurssin alussa käytiin läpi teoriaa ja sen jälkeen meidät jaettiin loppukurssin ajaksi pienempiin ryhmiin. Testikuvia ottaessa tuli vastaan karu todellisuus näin normaalisti digille kuvaavalle - saatiin kulutettua

neljän

kuvan ottoon tuntejakin vähintään saman verran :D

Kaikki tuli siis tehdä manuaalisesti: ensiksi filmit pimiössä noihin filmikoteloihin, sitten kuvausjärjestelyt kuntoon (ja vaatii todellakin normaalia tarkempaa suunnittelua, kun testikuvia ei voi ottaa..), sitten valotus mitataan valotusmittarin avulla ja vasta tämän jälkeen päästään nappaamaan yksi kuva! Filmien valotuksen jälkeen kehitettiin filmit itse pimiössä, ja siihenkin saa kyllä tunnin jos toisenkin kulumaan. Siitä mulla oli kokemusta onneksi jo ennestään, joten ihan kaikkea ei tarvinnut kädestä pitäen opetella. Valitettavasti en muistanut pimiöhommista nappailla teille kuvia :(

Toinen viikko meillä oli kokonaan itsenäistä aikaa kuvailla oman ryhmän kanssa, ja päätettiin tyttöjen kanssa kuvailla jokainen ihan omat ideat, ei mitään kaikille yhtenäistä kokonaisuutta. Vietettiin pari päivää koululla Centrian tällä hetkellä tyhjissä tiloissa kuvailemassa, toinen päivä tosin osoittautui hieman turhaksi kun filmien kehityksen jälkeen huomattiin että filmit oli jo valmiiksi valoittuneet, eli kuvat oli siis ihan mustia. No, life is life!

Tässä vähän behind the scenes -matskua meidän kuvailuista! Ootteko te enemmän filmi- vai digikuvaustyyppiä? :)

Mulle tuli loppuviikosta myös kiva paketti postissa, te jotka seurailette mua muissa sosiaalisissa medioissa, tiedättekin varmasti mistä on kyse. Hieman varustetäydennystä objektiivin muodossa siis ;) Nyt kuulemiin, rentoa lauantai-iltaa jokaiselle!

2 Comments

SNOW PRINCESS

12 Comments

SNOW PRINCESS

Kerrankin lähes ajantasalla olevaa matskua näytille, jes! Eilen olin siis Lindan kanssa studiossa kuvailemassa kolmen tunnin verran + pari tuntia aikaisemmin aloiteltiin stailaus.. Aikaa siis kului, mutta oli kyllä kaikki vaiva sen arvoista ja olen kohtuullisen tyytyväinen aikaansaannokseen :) Kyseessä on siis yksi koulutehtävä, jossa oli ideana tehdä jostain (maisema)kuvasta inspiroituneena kahden kuvan kuvapari, jossa molemmissa on käytetty erilaista valaistusta. Mulla oli inspiraatiokuvana luminen metsämaisema. Mitäs tykkäätte?

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla!

12 Comments

KIHLAKUVAUS / SEINÄJOKI

4 Comments

KIHLAKUVAUS / SEINÄJOKI

Emme antaneet uhkaavasti pilveen vetäytyneen taivaan häiritä kuvauksia, vaan vietimmekin oikein mukavan tunnin kuvaillen Elinan ja Tomin kihlakuvia kyrkkärin rannalla Seinäjoella tässä kesän lopulla. Pilvinen sää loi itseasiassa oikein miellyttävän luonnonvalon, ja täytyy myöntää että olen kyllä kovin tyytyväinen näihin kuviin ja niiden seesteiseen tunnelmaan. Olen kiitollinen, että sain ikuistaa hetkenne!

4 Comments

18 Comments

MINNA + JESSE | DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS | ILMAJOKI

Tässä vihdoin kesän viimeinen hääkuvauspäivä, valmistautukaa kuvatulvaan! Minnan ja Jessen häitä juhlittiin Ilmajoella, ja minä sain kunnian olla paikalla lähes koko päivän. Kuvailtiin varsinaiset hääpotretit juhlapaikan kauniissa miljöössä ennen vihkimistä, sen jälkeen siirryttiin kirkkoon ja loppuilta vierähtikin nopeasti juhlapaikalla hyvässä tunnelmassa :) Tämän pidemmittä puheitta, toivottavasti tykkäätte kuvista ja jättäkää ihmeessä kommenttiakin!

Hurjan paljon onnea Minna ja Jesse vielä kerran!

18 Comments

12 Comments

MATLEENA + CRAIG | DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS | LAPUA

27.7.2013 juhlittiin Lapualla Matleenan ja Craigin häitä, ja minä sain kunnian olla mukana kuvaajan roolissa sekä vihkitilaisuudessa että hääjuhlassa. Paljon hienoja hetkiä, kyyneleitä, iloa ja naurua ja hieman englanninkielen taitojen harjoitteluakin. Voi että kuinka mä rakastankaan tätä hommaa! Paljon onnea kauniille avioparille vielä kerran :)

12 Comments